what-we-do-header

Trust2Work

Powered by Morphoza

Powered by Morphoza

Trust2Work este un instrument care oferă strategii și procese pentru a ajuta clienții să își maximizeze portofoliul imobiliar, să-și alinieze stakeholderii, să-și transforme spațiile și să creeze experiențe unice la locul de muncă.

“You can’t use an old map to explore a new world.” Albert Einstein

Explore more on the Trust2Work website

Trust2Work este un serviciu adresat liderilor și companiilor, dezvoltat cu scopul de a ghida și susține procesele de transformare a spațiilor lor de birouri. Călătoria spre noi moduri de lucru începe întotdeauna cu echipele clienților noștri, cu stilul lor de lucru, cultura, nevoile și așteptările lor, nu cu spațiul în sine. Această abordare presupune să înțelegem în profunzime industria, organizația și provocările cu care se confruntă clienții noștri și să-i implicăm activ în conturarea noului lor spațiu.

În special după fenomenul global Covid-19, multe companii se vor confrunta cu nevoia de a-și reinventa birourile pentru ca acestea să suporte un stil de lucru flexibil, dar și pentru a crea un mediu care să permită interacțiunea și colaborarea între echipe, în condiții de siguranță.

Prin intermediul metodologiei Trust2Work evaluăm, analizăm și gestionăm acest întreg proces de transformare. Specialiștii noștri vor colabora îndeaproape cu echipele clienților pentru a identifica cerințele, oportunitățile și limitările spațiului – date care vor sta la baza unei strategii eficiente de dezvoltare.

Procesul:

Metodologia Trust2Work este dezvoltată de Diana Calfa, Creative Strategist & Fondator Morphoza și Cosmin Alexandru, Partener în Managementul Schimbării & Transformare Organizațională.

Cei 16 ani de experiență ai Morphoza în procese complete de amenajare combinați cu experiența de peste 25 de ani a lui Cosmin ca antreprenor, CEO, consultant și dezvoltator de proiecte educaționale au stat la baza dezvoltării Trust2Work – un proces orientat spre oameni care contribuie la conturarea de spații autentice prin implicarea echipelor pe parcursul întreg procesului de transformare.

Scopul acestui proces este acela de a genera o schimbare benefică în interiorul organizației, de a alinia viziunea echipelor cu cea a leadership-ului și de a transforma spațiul de lucru într-un instrument care să crească sentimentul de apartenență al angajaților la locul de muncă.

Un mediu rezistent la schimbare determină comportamente individuale care pot afecta întreg procesul de transformare organizațională. Identificăm, analizăm și interpretăm acești potențiali factori generatori ai unui impact negativ și îi transformăm în oportunități, prin diverse moduri de configurare a spațiului. Creăm spații agile care îmbunătățesc capacitatea organizației de a se adapta rapid la provocările mediului de business și de a continua să-și îmbunătățească procesele de lucru și productivitatea.

Timp de 3 ani am dezvoltat, îmbunătățit, explorat și adaptat constant procesul Trust2Work, transformându-l într-o unealtă eficientă care încurajează companiile să-și valorifice cu adevărat potențialul.

Cele 4 etape ale procesului Trust2Work:

1. Discovery: Cercetare, Analiză, Aliniere stakeholders:

În prima etapă a procesului Trust2Work, echipa noastră va căuta să înțeleagă, în profunzime, industria, organizația, stilul de lucru și provocările cu care te confrunți. Vom obține toate aceste informații prin:

 • Focus grupuri și interviuri
 • Chestionare
 • Workshop-uri și sesiuni de brainstorming
 • Instrumente de analiză a spațiului

2. Design & Engage:

Înțelegem nevoile, simțim spațiul, iar acum este timpul să conturăm conceptul de amenajare, împreună cu echipele tale. Rezultatul acestei etape este un concept unic de amenajare, ghidat de specialiștii noștri, însă dezvoltat pe baza informațiilor valoroase primite de la viitorii ocupanți ai spațiului.

3. Implementare & Comunicare:

În această etapă, ideile și conceptele de amenajare pe care noi le propunem ies din sfera imaginară și devin tangibile. Pe parcursul etapei de implementare, angajații pot deveni sceptici, fiind o perioadă în care nu vor mai fi implicați direct în proces. Astfel, pentru a tempera această posibilă reacție, vom menține o comunicare constantă și transparentă cu aceștia, prin:

 • Workshop-uri pe tema codului de conduită: obținerea reacției așteptate, reguli ale noului spațiu, wellbeing și siguranță, semnalistică (necesară, în special, în perioada post – Covid19)
 • Workshop-uri prin care pregătim campania de mutare în spațiu
 • Newslettere în care prezentăm statusul proiectului

4. Change&Influence:

Procesul de management al schimbării pe care îl propunem poate începe cu 3-6 luni înainte de schimbarea propriu-zisă și 3-6 luni după aceasta. Recomandăm ca acesta să se bazeze pe 3 principii cheie (Încredere, Comunicare, Respect) și să concentreze schimbarea pe 3 arii esențiale:

 • Stiluri de conducere
 • Cooperare în echipă
 • Implicarea noii generații.

Câteva dintre subiectele pe care le recomandăm pentru a fi abordate în cadrul acestor workshop-uri sunt:

 • Înțelegerea transformării organizaționale
 • Construirea încrederii și a dialogului
 • Dezvoltarea de echipe performante.

Mințile creative din spatele procesuluiTrust2Work:

Cred că cea mai bună metodă prin care putem gestiona noua realitate este aceea de a schimba comportamente. Liderii companiilor trebuie să învețe să fie mai flexibili, să acționeze agil și să le permită echipelor să lucreze de acasă, dacă în acest fel se simt mai în siguranță, însă să le ofere o claritate a rolurilor pentru a putea rămâne productivi chiar și în aceste condiții. Prin această perioadă de schimbare, mă bazez pe procesul Trust2Work să servească drept un instrument util pentru lideri și companii în schimbarea comportamentelor la locul de muncă și pregătirea spațiilor de birouri pentru a face față provocărilor actuale și viitoare.

Diana Calfa

Creative Strategist & Founder of Morphoza
Partner at Trust2Work

Spațiul fizic al unei organizații este precum un limbaj al corpului. Acum că mulți angajați lucrează și vor lucra din spațiile lor private, acest limbaj trebuie să se reinventeze pentru a rămâne coerent. Pentru a deveni relevante și dezirabile în noua realitate, spațiile de birouri trebuie să răspundă diferitelor nevoi, dorințe și așteptări. Noi suntem aici să colaborăm cu clienții noștri în găsirea acestor răspunsuri.

Cosmin Alexandru

Change & Organizational Transformation Partner at Trust2Work

De ce Morphoza.