contact-header

Studiu de caz

Urban Studio

Urban Studio

Urban & Cosy

 

Brief

Pentru că proprietara apartamentului este o tânără studentă la Londra, pasionată de călătorii, una dintre cerințele brief-ului a fost aceea ca design-ul să exprime personalitatea sa veselă și dinamică și, în același timp, să fie confortabil și să conțină elemente specifice stilului de viață londonez. Din punct de vedere funcțional, provocarea a fost aceea de a organiza întreaga amenajare pe înălțime, dată fiind construcția apartamentului.

Amenajare

Cu o distribuție pe înălțime specifică unui loft, apartamentul beneficiază de foarte multă lumină naturală, datorită ferestrelor supradimensionale. Apartamentul a fost divizat prin construirea unei supante, care găzduiește dormitorul, dressing-ul și una dintre băi – zona de noapte. Zona de zi a fost amenajată la parter și a inclus living-ul, bucătăria, baia și accesul pe teresă. Pentru a profita de lumina naturală din living, a fost folosită sticla pentru construcția peretelui interior al supantei.

Atât zona de zi, cât și zona de noapte au fost amenajate într-un stil urban modern și confortabil. Mobila aleasă este una minimalistă, în linii fine, completată cu câteva elemente decorative care personalizează living-ul. Efectul urban este redat de placajele din lemn care fac legătura între rafturi. În culoarea verde, acestea fac trimitere la țevile păstrate adesea în loft-urile urbane londoneze. Același efect îl are și scara decorativă din living. Având ca inspirație capitala Marii Britanii, am ales poate unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale sale, cabina telefonică, pe care am inserat-o în decorul holului.

În ceea ce privește distribuția spațială, am păstrat bucătăria deschisă, cu legătură spre living, pentru a oferi beneficiarei posibilitatea de a-și întreține oaspeții în timp ce gătește sau pregătește băuturile preferate. Apartamentul este unul luminos, cu mobilierul și pereții în culori deschise asociate, în schimb, cu elemente decorative, precum pernele și materialele textile, în contrast puternic cu acestea. Combinația verde-galben este folosită atât în zona de zi, cât și în zona de noapte. Roșul este și el prezent prin elementele de inspirație londoneză.

De ce Morphoza.