contact-header

Studiu de caz

TRAUST

Design Brief

Proiectul de amenajare a spațiului Traust a pornit din dorința companiei de a contura un mediu de lucru primitor, cald și prietenos – un spațiu care să transmită o stare de bine încă de la primii pași și să mențină vie pasiunea, dedicarea și performanța echipei sale de specialiști.

Aflată deja în etapa de planificare a construcției unei clădiri proprii – un viitor ”acasă” pentru echipele sale – compania a închiriat actualul spațiu, pe care și-a dorit să-l transforme și adapteze astfel încât să răspundă nevoilor echipei, dar și nevoilor noii realități de lucru bazate pe flexibilitate, agilitate și multifuncționalitate.

Traust a ales Morphoza ca partener de încredere în acest demers și împreună am reușit să conturăm un concept unic și personal care surprinde esența, valorile și aprecierea companiei pentru membrii echipelor sale.

Design Interior

Am conturat întregul concept de design interior precum o poveste. Povestea Traust: autentică, unică și personală, inspirată din dedicarea, pasiunea și profesionalismul uneia dintre cele mai dinamice și flexibile firme de construcții din România.

Echipă. Pasiune. Experiență. Stabilitate. Încredere. Dinamism.
Am integrat toate aceste valori într-un concept de design autentic, asociindu-le elemente simbolice, reprezentative. Piese distincte care, puse împreună, creează un întreg – o estetică unitară, o poveste care se țese pe măsură ce experimentăm spațiul.

Încă de la intrare, vizitatorii și membrii echipei sunt întâmpinați de un decor inedit, atipic: o decorațiune custom-made, inspirată din tangram, care se întinde pe peretele din spatele recepției, corp de iluminat cu plantă verde integrată și elemente inspirate din operele renumitului sculptor român, Constantin Brâncuși. Este vorba despre coloana infinitului, reinterpretată într-o variantă cu led-uri luminoase dispuse pe peretele de la intrare.

Povestea continuă pe holurile biroului, pentru care am gândit o grafică continuă, inspirată din ciclul celor patru anotimpuri – simbol al dinamismului și adaptabilității. Aceasta se continuă pe peretele interior al sălii de conferințe, în același stil de liniatură îmbogățită de pete de culoare.

Sala de conferințe este gândită pe principiul funcționalității și al agilității. Peretele frontal este unul mobil (care maschează televizorul), cu un design care încorporează o zonă cu perete viu și compoziție din lemn care preia modelul coloanei infinitului – element pe care îl regăsim, sub altă formă, și în zona de recepție. Mobilierul flexibil, ergonomic, structura metalică cu corpuri de iluminat și inserții de plante verzi, precum și perdeaua fonoabsorbantă din spatele sălii sunt alte elemente care contribuie atât la estetica spațiului, cât și la caracterul său funcțional.

Am reușit să creăm, alături de echipa Traust, un mediu de lucru care se mulează perfect pe nevoile, așteptările și dorințele lor. Un loc care să-i inspire, să-i motiveze și să-i întâmpine, în fiecare zi, primitor.

De ce Morphoza.