contact-header

Studiu de caz

KUIBA Experience Center

– Un nou showroom revoluționar, în Cluj-Napoca –

Povestea KUIBA a început în urmă cu 8 ani, când compania inaugura primul showroom exclusiv de electrocasnice Miele din Transilvania. La scurt timp și pe fondul unei dezvoltări rapide, KUIBA și-a extins portofoliul de produse și a deschis încă un magazin, în centrul comercial VIVO! Cluj-Napoca, dedicat brand-urilor de veselă, decorațiuni și accesorii pentru casă.

Pandemia nu a descurajat planurile de dezvoltare ale companiei, astfel că, în luna octombrie a anului 2021, KUIBA a deschis oficial porțile celei de-a treia locații: KUIBA EXPERIENCE CENTER. Este vorba despre un showroom de 520 mp, în care sunt expuse produse ale celor peste 60 de brand-uri naționale și internaționale pe care compania le comercializează – multe dintre ele în premieră pe piața din România – oferind o experiență complexă tuturor celor care aleg să-i treacă pragul.

Interior design concept & Turn-Key project

Întregul concept de design al noului showroom este centrat în jurul experienței și îmbină armonios abordarea ”out-of-the-box” a spațiilor din perspectiva echipei Morphoza (specializată în amenajări Turn-key în sectoarele office, commercial & hospitality), cu conceptul vizionar de design interior elaborat de Alexandra Zaharia și stilul cald, primitor pe care specialiștii în amenajări rezidențiale de la KUIBA îl amprentează în fiecare proiect pe care îl realizează.

Un ”acasă” pentru casa ta și un veritabil centru de experiență.
Așa a fost gândit noul showroom – un univers care simulează viața de acasă și își întâmpină vizitatorii cu o atmosferă primitoare și un decor ieșit din tipare.

Încă de la intrare, locația promite o experiență, pe alocuri misterioasă, care stârnește curiozitatea vizitatorilor. Un impresionant terariul exotic care recreează la scară redusă ecosisteme întregi formate din plante tropicale, în cele mai mici detalii, întâmpină primitor privirile celor care trec pragul noului showroom. Ușa glisantă care prezintă un ecran full height, floor-to-ceiling, menține misterul pentru încă câteva momente, înainte să dezvăluie următoarea experiență.

Întreg showroom-ul a fost conceput astfel încât fiecare parte din acesta să fie identificată cu spațiul regăsit în interiorul oricărei locuințe. Intrarea în fiecare zonă din showroom este marcată de arcade impresionante, de o eleganță atemporală.

Locația este dotată cu patru bucătării, semnate de brand-urile Siematic și Doimo Cucine, brand-uri care adesea se regăsesc în proiectele de amenajare la cheie a spațiilor rezidențiale pe care KUIBA le realizează.

Bucătăria activă, denumită ”The Artisans Gallery”, este cea care întărește misiunea companiei de a crea un ”centru de experiență”, fiind locul în care vizitatorii au posibilitatea de a testa, experimenta și utiliza produsele, precum și un spațiu perfect pentru întâlniri informale, cursuri de gătit sau orice alte evenimente care aduc oamenii împreună. Mobilierul de bucătărie din această zonă este cu adevărat atipic, combinând armonios lemnul masiv cu o structură din riflaje din lemn care îmbracă insula. Fronturile bucătăriei sunt prelucrate din materiale reciclabile, fiind un exemplu perfect de abordare sustenabilă în amenajarea interioarelor.

Unicitate și frânturi de povești în fiecare colț al showroom-ului

Zonele de living room și dormitorul sunt învăluite într-o atmosferă primitoare, care invită trecătorii să ia o pauză de la forfota zilnică și să se bucure de AICI și ACUM. Aici sunt expuse opere de artă ale artiștilor locali, accesorii lucrate manual, piese de mobilier iconice, cu un design premiat și care se regăsesc expuse și în muzee de artă, precum Triennale di Milano.

Călătoria continuă către un univers complex al veselei, accesoriilor și ustensilelor pentru bucătărie. Colecțiile variate, semnate de brand-uri de renume internațional, recunoscute pentru design, calitate și sustenabilitate, au în spate povești unice și fascinante, câte una pentru fiecare produs.

Configurația noului showroom integrează și o zonă de prezentare a electrocasnicelor aparținătoare brand-urilor: Electrolux, Liebherr și Miele – o garanție a eficienței, funcționalității și calității care precede timpurile noastre.

Elementele care întregesc un spațiu sunt mereu accesoriile, astfel că a fost creat și un cadru care să cuprindă acele piese esențiale care oferă spațiilor de acasă personalitate. Pe scurt, o experiență unică la fiecare pas, despre asta este vorba în noul KUIBA Experience Center.

De ce Morphoza.