contact-header

Studiu de caz

Infinity Home

Armonie și eleganță

Brief

Acest proiect a vizat o vilă împărțită pe 4 nivele: subsol, parter, etaj, mansardă, cu grădină. Încă de la început, s-a dorit o amenajare contemporană, însă matură, cumpătată, care să îmbine materialele nobile, durabile, precum lemnul, piatra, sticla cu piele și catifea. Întreaga amenajare reprezintă o importantă simbioză între design-ul semnat de Lucian Pop, manager Evosign, și echipa Morphoza, dublată de bunul gust și pasiunea pentru frumos a proprietarei.

Amenajare

Spațiul generos al locuinței, împreună cu ferestrele înalte, au oferit posibilitatea unei amenajări cu mobilier în culori închise. Astfel, am folosit mult mobilier negru, scos în evidență de pereții zugrăviți în alb. Luminozitatea naturală oferită de ferestrele supradimensionate este completată de un sistem de iluminare artificială atent proiectat. Interiorul dezvăluit la intrarea în locuință este unul caracterizat prin liniile curate, drepte, ale colecțiilor de mobilier Lago, combinate cu materialele nobile ale caselor de design Baxter, Cassina, Porada și Smania.

Parterul găzduiește o zonă de lectură, compusă dintr-un fotoliu și o măsuță Baxter, capitonate cu piele întoarsă, în nuanțe cappuccino și bucătăria. Piesa centrală a zonei de lectură este o pictură sepia care decorează un întreg perete și servește ca background pentru această zonă. Bucătăria este separată de restul locuinței și are un aspect simplu și aerisit. Cu pereții zugrăviți în alb și corpuri de iluminat în linii simple, bucătăria este compusă dintr-un mobilier în formă de „L”, marca Lago, masa Air, de asemenea Lago și scaune Cassina by Philippe Starck, o adaptare modernă a capitonajului clasic, pe piele, cu picioare subțiri cromate.

Zona cea mai animată a casei este zona comună de living-dining. Înălțimea de 6 m a living-ului a generat nevoia de a instala un sistem telecomandat de manipulare a drapajelor. Acest spațiu găzduiește și o zonă de socializare care include o canapea din piele Glamour by Doimo Sofas, fotoliu de catifea mov, Isola, măsuța Infinity by Porada, mobilier negru, lucios, de sticlă de la Lago și un șemineu îmbrăcat în piatră decorativă dej și front de sticlă.

Etajul găzduiește dormitorul matrimonial și camera copilului. Piesa centrală a dormitorului este patul, încadrat de ferestre cu drapaje din voal alb, diafan și catifea crem. Pardoseala din lemn masiv, cu nervuri evidențiate de finisajul în nuanțe de nuc, susține rama de catifea, mov închis, a patului Smania. Eleganța acestui dormitor vine din folosirea catifelei, aspectul corpurilor de iluminat și textura cuverturii din blană naturală.

De ce Morphoza.