contact-header

Case Study

ICON Romania - Bucharest office

ICON Romania: Redesigned, built, refurbished.

 

În lumea post-pandemică, organizațiile care vor avea cel mai mult de câștigat din punct de vedere al productivității angajaților lor vor fi cele care și-au transformat spațiul de lucru într-o veritabilă destinație – un mediu în care angajații își doresc, cu adevărat, să fie prezenți în fiecare zi. În cadrul proiectului nostru, Morphoza a îndeplinit acest obiectiv, după cum se poate observa din entuziasmul echipelor noastre și al noilor noștri colegi ICON, care abia așteaptă să se întoarcă la birou.

Keith Waterman
Executive Director of Real Estate, Facilities & Procurement

About ICON

ICON plc este o organizație de cercetare clinică, recunoscută la nivel mondial, dezvoltatoare de produse pentru industria farmaceutică, biotehnologică și cea a dispozitivelor medicale. Cu sediul în Dublin, Irlanda, ICON va opera din 150 de locații din 47 de țări. La 1 iulie 2021, ICON a anunțat finalizarea achiziției PRA Health Sciences din România. În urma acestei fuziuni, compania va păstra numele ICON și va reuni 38.000 de angajați din 47 de țări, creând cea mai avansată organizație de cercetare clinică și de asistență medicală din lume.

Design Brief

ICON și-a propus să-și transforme spațiul de birouri situat în Sky Tower – cea mai înaltă clădire din România – și să creeze un mediu de lucru modern, care să-i inspire și încurajeze echipele de profesioniști să continue inovația în domeniul cercetării clinice. Printr-un proces de design și refurbishment atent planificat, compania a urmărit să adauge trei caracteristici cheie noului lor spațiu: multifuncționalitate, flexibilitate și agilitate – practic, fundația pe care se construiește un „birou al viitorului” care răspunde nevoilor noii realități post-pandemice. ICON a ales Morphoza ca partener de încredere în îndeplinirea acestei misiuni.

Design Interior

Întregul concept de design interior reflectă îndeaproape personalitatea complexă ICON. O personalitate înrădăcinată într-un set puternic de valori care au transformat compania într-una dintre cele mai reputate organizații de cercetare clinică la nivel global. Aceste valori au fost nu doar fundamentul pentru creșterea organică a ICON, ci și o sursă excelentă de inspirație pentru conceptul de design interior pe care l-am dezvoltat pentru companie. Ne-am imaginat un spațiu modern, animat de elemente naturale, cu piese de mobilier care îmbină perfect funcționalitatea cu estetica și elemente de decor unice, care să completeze perfect întreaga amenajare.

La intrare, vizitatorii vor fi imediat introduși într-o lume ICONică printr-un design care este cu adevărat simbolic și reprezentativ pentru industria cercetării clinice. Elementele naturale, formele, tonurile și texturile adaptate identității de brand a companiei sunt doar câteva dintre principalele elemente pe care le regăsim în zona de primire. Un element cu adevărat distinctiv aici este un cadru modular funcțional, montat pe peretele din față, inspirat din tabelul periodic al elementelor – o piesă impresionantă care va oferi întregii zone un aspect modern, servind în același timp și ca spațiu de depozitare perfect pentru colete. Acesta este motivul pentru care l-am numit ”The Periodic Table of Storage” – felul nostru de a celebra bazele științei.

Pe măsură ce înaintăm în spațiu, descoperim o combinație unică de zone de lucru deschise și meeting rooms închise, configurate sub forma unor capsule moderne. Am atribuit fiecăreia dintre aceste capsule câte o valoare și le-am captat esența printr-o propunere de design unică și o formă atipică, hexagonală. Hexagonul este, de asemenea, cunoscut sub numele de „formă de conectare” (între cerc și pătrat) – un simbol pentru legături/conexiuni puternice, semnificative, la fel ca cele dintre ICON, echipele sale și clienții săi.

O altă simbolistică interesantă a hexagonului este că forma sa echilaterală, simetrică sugerează o atingere umană, iar apropierea de circularitate, cu toate că prezintă numeroase unghiuri, îl face cu atât mai emblematic. Astfel, oferind capsulelor o formă hexagonală, am dorit să subliniem această atingere umană, precum și caracterul emblematic și nobil al profesiei ICON. În cele din urmă, este vorba despre a pune oamenii pe primul loc în tot ceea ce facem.

Zonele Town Hall și Cafeteria sunt, de asemenea, puncte importante din birou, deoarece funcționează atât ca zone de lucru alternative, cât și ca spații de comunicare/relaxare. Aici am integrat o zonă de gradenă, recipiente din sticlă asemănătoare cu eprubetele folosite în laborator și pe care le-am decorat cu bețe de bambus, casete luminoase cu inserții de plante prinse într-o structură metalică din zona tavanului, o bucătărie cutom-made complet utilată și o combinație de mese standard de patru persoane și mese de mari dimensiuni cu plante integrate în centru.

Un spațiu în care găseam, odinioară, săli de întâlnire mici, închise, birouri alocate și un design rudimentar este acum un mediu de lucru refreshing, care arată aprecierea pentru echipele de specialiști ICON, un spațiu care răspunde cu adevărat nevoilor noii realități hibride printr-un design atemporal, personalizat, modern și agil.

Morphoza a transformat, încă o dată, un birou de modă veche într-un spațiu de lucru modern, flexibil și agil pentru echipa noastră din București. În afară de varietatea configurațiilor care vor susține modelul de lucru hibrid al realității post pandemice, Morphoza a conceptualizat spațiul în raport cu organizația noastră de cercetare clinică, conectând cercetarea medicală și chimia atât de reprezentative pentru munca noastră. Ajutăm clienții să-și îmbunătățească viața. Asta este ceea ce facem. Știința este modul prin care o facem. Tabelul periodic de depozitare a cutiilor a fost o modalitate creativă de a transforma un spațiu haotic, împânzit odinioară de cutii, într-un colț emblematic și reprezentativ pentru organizația noastră. În lumea post-pandemică, organizațiile care vor avea cel mai mult de câștigat din punct de vedere al productivității angajaților lor vor fi cele care și-au transformat spațiul de lucru într-o veritabilă destinație – un mediu în care angajații își doresc, cu adevărat, să fie prezenți în fiecare zi. În cadrul proiectului nostru, Morphoza a îndeplinit acest obiectiv, după cum se poate observa din entuziasmul echipelor noastre și al noilor noștri colegi ICON care abia așteaptă să se întoarcă la birou.

Keith Waterman
Executive Director of Real Estate, Facilities & Procurement

De ce Morphoza.