contact-header

Studiu de caz

Glam-Chic House

Glam-Chic House

Clasic & Diafan

 

Brief

Cu o suprafață de 377 mp, cu dispunere pe 4 nivele: subsol, parter, etaj și mansardă și un interior la roșu, locuința avea să găzduiască un cuplu de tineri entuziaști. Singura dificultate părea a fi termenul strâns de excuție, întrucât tânăra familie dorea să se mute în noua casă, de Crăciun, ceea ce oferea doar 3 luni pentru lucrarea completă.

Pentru acest proiect, am ales un stil de amenajare glam-șic, în care am mixat produse ale unor furnizori precum Selva, Futura, Gruppo Doimo, Moda Collection, Dall`Agness, Kartell, Italamp, astfel încât rezultatul să fie închegarea întregului interior. Amenajarea este definită printr-o combinație armonioasă de nuanțe calde de crem cu nisipiu, de texturi nobile, precum catifeaua pielea sau voalul, cu elemente transparente, inflexiuni de cristal, sticlă, plastic, elemente cromate glam-shine, scoase în evidență și de câteva piese decorative ce conțin cristale Swarovski.

Accesul în locuință se face pe la parter, unde se află diningul, livingul, bucătăria și o baie, organizate open-space. Piesele de rezistență ale livingului sunt două canapele Futura, îmbrăcate în catifea, cu picioare transparente. Un alt element de design important în această încăpere este taburetele Kartell, din plastic transparent, cu claritate ca de cristal. Elementele transparente au fost utilizate pentru a nu da impresia unui spațiu încărcat, dată fiind suprafața nu foarte generoasă a partenerului.

Realizată din MDF lacat lucios, bucătăria Duomo Cucine completează spațiul prin eleganță sa, dar se remarcă și prin funcționalitate. Întrucât cerințele clienților vizau instalarea unei insule în bucătărie, din cauza spațiului restrâns, am ales să contraponderăm aglomerarea unei laturi a bucătăriei cu poziționarea unei oglinzi supradimensionate pe peretele opus. Întreaga amenajare de la parter este conturată de perdele diafane din voal de culoarea untului și de draperii din catifea crem.

Dormitorul matrimonial este amenajat în aceeași notă elegantă, elementele definitorii fiind catifeaua, voalul, suprafețele lucioase, cristalul, capitonajele și mocheta, toate alese predominant în culoarea untului. Baia aferentă este concepută ca un spațiu de relaxare, incorporând o cadă cu funcție de hidromasaj, zonă TV, sistem audio, toate încadrate de plăci ceramice de tip mozaic îmbinate cu elemente concave și convexe, în nuanțe arămii.

De ce Morphoza.