contact-header

Studiu de caz

Classical Revival

Classical Revival

 

Brief

Căutând să îmbinăm stilul minimalist al proprietarilor cu preferința lor pentru produse de cea mai bună calitate, realizate din materiale naturale, am creat o amenajare practică, fără decorațiuni excesive, mizând totul pe un decor neutru, dar, în același timp, cald: o casă care li se potrivește și care vorbește despre personalitățile proprietarilor, modestă, cu mult bun gust, caracterizată de rafinament și calitate.

Calitatea spațiului este dată de armonia materialelor naturale, inteligent folosite și de culoarea textilelor. Întreaga amenajare rezultată este atent dozată și în armonie cu necesitățile funcționale și limitările casei.

Amenajare

Amenajarea living-ului mizează pe echilibrul și armonie. Paleta cromatică aleasă, alcătuită din tonuri naturale de gri, verde și galben, completează texturile organice alese pentru piesele de mobilier. Husele canapelelor MyWorld, design Philippe Starck pentru Cassina, sunt confecționate din in, covorul Limited Edition este din lână naturală, iar piesele de mobilier de la Selva sunt din lemn. Lada de zestre și-a găsit cu succes locul în amenajare, având ca fundal draperiile cu fir natural, din in.

Bucătăria deschisă cuprinde zona de gătit, o insulă și zona de servire a mesei, toate într-o ambianță caldă și luminoasă. Design-ul bucătăriei a fost gândit astfel încât proprietarii să poată să beneficieze la maximum de spațiul pe care îl dețin, în cele mai bune condiții. Astfel, în bucătăria existentă au fost integrate electrocasnice marca Miele, recunoscute pentru standardele înalte de calitate și pentru modul intuitiv de utilizare a produselor.

Gândit în unitate vizuală cu living-ul, dormitorul este o extensie firească a acestuia, păstrând o paletă cromatică similară, alcătuită din gri, verde și portocaliu. Pentru a se bucura în continuare de nivelul de confort din camera de zi, designerii Morphoza au ales patul Twils și fotoliul de la Cassina. Mobilierul, ales din gama Selva, dedicată dormitorului, completează atmosfera elegantă care predomină în această casă.

Camerele copiilor au fost gândite astfel încât să le ofere oportunitatea de a le personaliza ulterior după preferințele lor, cu fotografii și obiectele lor preferate. Cum mezina familiei și-a dorit să se bucure de cât mai multă culoare în camera ei, am ales mobila și covorul în culori neutre, alb și gri, astfel încât să completăm cu accente de culoare cu ajutorul accesoriilor și decorațiunilor. Camera băiatului, în schimb, a fost decorată într-un stil mai conservator, masculin, punându-se accent pe materiale naturale, de calitate. Toate piesele de mobilier sunt din lemn, lemn vopsit și fibre naturale. În ambele camere, mobilierul este creat și produs de Morphoza.

Amenajarea terasei este o combinație între o selecție de produse locale și produse din import, cum ar fi scaunele Masters de la Kartell sau mobilierul de terasă de la Atmosphera, cu diverse texturi: de la țesături naturale precum inul și lemnul până la policarbonat. Designerii au ales acest mix pentru a crește complexitatea amenajării în această zonă, chiar și cu un număr redus de piese – aceasta fiind dorința proprietarilor.

De ce Morphoza.