contact-header

Studiu de caz

City Apartment

Modern & Funcțional

Brief

O locuință modernă, funcțională și ușor de întreținut, în care să poată fi integrată o bibliotecă generoasă, acestea au fost dorințele clientului – un tânăr geolog, pasionat de călătorii, speologie și trekking – atunci când a ales Morphoza ca partener în amenajarea locuinței sale. Apartamentul, cu o suprafață de 87 de metri pătrați, cuprinde un open-space care include living-ul, bucătăria, zona de dining și un mic birou, iar, separat, se regăsesc cele 2 dormitoare și 2 băi.

Amenajare

Stilul de amenajare, modern, minimalist, cu personalitate, răspunde nevoilor și stilului de viață al proprietarului. Amenajarea zonei de open-space, care cuprinde living-ul, bucătăria, zona de dining și biroul, a pornit de la pasiunea proprietarului pentru speologie și trekking. Astfel, elementul care atrage cel mai mult atenția este panoul de cățărat indoor, funcțional. Situat la intrarea în zona de open-space, acest panou a fost, pentru designeri, și prilejul de a integra accente de culoare în decorul spațiului, astfel încât să diminueze atmosfera rece creată de cromatica mobilierului.

Zona de dining include zona de bar și o masă pentru oaspeți. Zona de bar este oarecum discretă, gândită pentru servirea mesei în doi. Mobilierul este realizat pe structură metalică – scaunele de bar, scaunele din jurul mesei și masa Calligaris. Elementele care atrag atenția în zona de bar sunt scaunele Bouchon, cu șezut de plută, având forma unor dopuri de sticlă de vin. Alegerea acestui model a avut la bază pasiunea pe care proprietarul o are pentru vinuri. Tot din plută sunt și accesoriile de masă, design autohton, în forme vegetale.

În dormitorul principal, designerii Morphoza au creat conceptul de amenajare în jurul pasiunii proprietarului pentru călătorii. Elementului central al camerei este fototapetul care ilustrează o hartă foarte detaliată a lumii, de unde clientul își va alege următoarele destinații de explorat. În partea centrală a camerei se află patul Twils, accesorizat cu perne din lână naturală, care, împreună cu mocheta care acoperă podeaua redau o atmosferă cozy încăperii.

Conceptul de amenajare a dormitorului de oaspeți este unul impersonal, dar neconvențional prin selecția elementelor de decor. Având de-a face cu un dormitor mai îngust, pentru camera de oaspeți, designerii au ales un pat cu dimensiuni de 1,90m și cu somieră autoportantă. Măsuțele folosite drept noptiere au fost realizate local, la comandă, din lemn. Elementul central al camerei este instalația de becuri cu filament Edison, situată deasupra patului, în scop decorativ.

De ce Morphoza.