contact-header

STUDIU DE CAZ

BOSCH Engineering Center Cluj

Brief

Agil, flexibil, conectat – acestea au fost premisele de la care a pornit Bosch Engineering Center Cluj, parte integrantă a rețelei de inginerie globală Bosch, în dezvoltarea spațiului ce avea să servească drept o nouă casă pentru echipa sa aflată într-o continuă dezvoltare.

Departe de a fi o clădire standard de birouri, noul birou al Bosch Engineering Center Cluj provoacă și încurajează mințile vizionare să-și regândească și transforme procesele de lucru pe măsură ce continuă să dezvolte soluții tehnologice de ultimă generație pentru prezent și viitor.

Echipa Bosch Engineering Center Cluj avea nevoie de un spațiu care să răspundă nevoii sale de dezvoltare continuă, dar care, în același timp, să reflecte principiile Inspiring Working Conditions, elaborate de sediul central Bosch – o expresie a viziunii, valorilor și culturii organizației. Colaborând îndeaproape cu departamentul Bosch Corporate for Real Estate, am reușit să adaptăm aceste principii la contextul local și să ghidăm echipa Bosch Engineering Center Cluj printr-un amplu proces de transformare organizațională care s-a concretizat într-un spațiu dedicat dezvoltării și inovației.

Interior Design

Timp de mai bine de 2 ani, am implicat activ peste 200 de membri ai echipei Bosch Engineering Center Cluj în procesul de change management. Acest proces a inclus organizarea a 10 sesiuni de focus group, 15 workshop-uri de design thinking, 1 expoziție de prezentare a viitorului spațiu, 2 prezentări adresate întregii echipe, 6 training-uri de change management cu reprezentanții echipelor, comunicarea constantă și transparentă pe toată durata procesului și monitorizarea întregului proces prin intermediul unor instrumente de evaluare a gradului de utilizare a spațiului. Aflat chiar în inima orașului Cluj-Napoca, noul sediu Bosch Engineering Center Cluj are în centrul său grija față de echipă. Este un spațiu despre și pentru oameni, menit să stimuleze un mediu de lucru flexibil, productiv, adaptat nevoilor fiecărui membru al echipei.

Bazat pe un set de principii care se adaptează cu ușurință contextului de business actual, biroul cu o suprafață de 10 000 de metri pătrați le permite tuturor membrilor echipei să își aleagă contextul, stilul și spațiul de lucru care se potrivește cel mai bine cu task-urile lor zilnice. Unde, cum și când este o alegere care acum aparține pe deplin comunității Bosch.

Configurația noului birou vizează o sferă largă de activități desfășurate la locul de muncă, generând un context favorabil pentru creativitate, concentrare, productivitate și colaborare între membrii echipei: spații dotate cu soluții moderne pentru izolarea acustică – perfecte pentru momentele de liniște, o zonă centrală de socializare ce încurajează interacțiunea, cultivă un sentiment de apartenență și stimulează dialogul care, adeseori, se concretizează în idei spontane, creative și inovatoare. Pentru task-urile care necesită concentrare există zonele de tipul Activity Based – săli de meeting formale și informale dotate cu tehnologii moderne, focus & design thinking rooms, spații de lucru alternative.

Sala de sport, restaurantul și terasele amenajate în cadrul noului spațiu completează sfera de facilități puse la dispoziția echipei Bosch Engineering Center Cluj și sunt menite să mențină un echilibru între muncă și viața socială.

Întreg proiectul de amenajare s-a concretizat într-un birou care vorbește despre principiile companiei Bosch, despre aprecierea pe care compania o are pentru fiecare membru al echipei, despre un loc care funcționează pentru toți și pe care cu toții îl aprecieză cu adevărat. Funcțional, flexibil, cu o atmosferă primitoare, design fresh, culori și texturi naturale – aceasta este noua casă a BOSCH Engineering Center Cluj.

 

Building Design & Project management: Bosch Real Estate în colaborare cu DICO și ȚIGĂNAȘ birou de proiectare.
Interior Design: Morphoza în colaborare cu DICO și ȚIGĂNAȘ birou de proiectare.

De ce Morphoza.