contact-header

Studiu de caz

BOSCH Cluj Plant

Inspiring Working Conditions

Brief

Pornind de la principiile Inspiring Working Conditions, departamentul Bosch Corporate for Real Estate, în colaborare cu Morphoza, a dezvoltat conceptul de design pentru Automotive Electronics Manufacturing Plant în Cluj, Romania. Morphoza a tradus aceste principii într-un nou mod de lucru pentru echipă și a coordonat procesul de management al schimbării din cadrul organizației. Cu scopul de a crea un spațiu care încurajează schimbul de idei și interacțiunea între oameni, echipa Morphoza a lucrat în strânsă legătură cu arhitecții de la DICO & ȚIGĂNAȘ birou de arhitectură, responsabili pentru construcția Bosch Cluj Plant. Departe de a fi o abordare standard, această colaborare a fost o provocare pentru noi, iar feedback-ul pozitiv primit din partea echipei Bosch ne confirmă că a fost una de succes.

Interior Design

Experiența ne-a permis să ghidăm echipa Bosch prin întregul proces de design, pornind de la etapa de discovery, cu focus pe cunoașterea modului în care echipele și departamentele interacționează, nevoile specifice și cultura locală, până la implementarea proiectului, păstrând atenția constant asupra obiectivelor lor de business.

Ținând cont în permanență de principiile Inspiring Working Conditions, am înțeles că trebuie să descoperim mai întâi profilul companiei și să-l adaptăm contextului local. În acest mod, am reușit să creăm o coeziune între direcțiile minimaliste de design venite din partea managementului internațional al companiei și preferințele pentru elemente fresh, naturale ale echipelor din Cluj. 

Am putut ajunge însă la acest rezultat doar datorită unui proces amplu care a presupus implicare activă a peste 200 de membri ai echipei Bosch Cluj Plant. Cu ajutorul lor, am creat cel mai bun concept de design pentru echipă și am reușit să susținem relocarea lor printr-un proces adecvat de management al schimbării. 

Noile birouri Bosch Cluj Plant răspund nevoii companiei de a putea personaliza spațiile luând în considerare preferințele estetice și nevoile ergonomice ale echipei. 

Birourile Bosch Cluj Plant incorporează mai multe tipologii de spații: de la zone de tipul Activity Based, pentru acele momente în care ai nevoie de concentrare, la zone de colaborare, spații pentru întâlniri informale sau lounge-uri. 

Avantajul noului birou este acela de a oferi ocazii de interacțiune întregii echipei, de a stimula interacțiunea și schimbul de idei, creând astfel un sentiment de comunitate în interiorul companiei. Noul birou reflectă calitatea și profesionalismul soluțiilor Bosch, subliniind în același timp latura umană a companiei. 

Spațiul creat de Morphoza va susține obiectivele companiei de a livra proiecte de calitate pentru clienții săi, oferind în același timp echipei șansa de a se dezvolta într-un mediu de lucru flexibil, care îi inspiră pe oameni și răspunde nevoilor lor. Morphoza va rămâne un partener de încredere pentru Bosch de-a lungul procesului de management al schimbării, asigurându-se de asemenea că principiile IWC sunt îndeplinite pentru a putea susține creșterea organizației. 

De ce Morphoza.