Morphoza | Le Corbusier
La Corbusier, Cassina, town-planner, designer, architect, maison la roche, villa church
51446
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-51446,qode-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,brick child-child-ver-1.0.0,brick-ver-1.5.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

Le Corbusier

pentru Cassina

Charles-Edouard Jeanneret, cunoscut sub numele de Le Corbusier, s-a născut în La Chaux-de-Fonds, Elveția și a murit în Franța, la Roquebrune-Cap-Martin, pe Coasta de Azur, în 1965.

 

La începutul carierei sale, operele lui au primit rezistență din cauza naturii lor „revoluționare” și a viziunii sale radicale, dobândită ca urmare a experimentelor sale „puriste”; cu timpul, însă, el și-a câștigat recunoașterea meritată și continuă să fie privit cu aceeași admirație. Mesajul transmis de el continuă să fie asimilat de numeroși profesioniști din domeniu. S-a făcut remarcat prin sistemele lui raționale de planificare, prin modulele și formele extrem de simple, bazate pe logica funcțională.

 

În activitatea sa de urbanist, arhitect și designer, și-a dezvoltat continuu metodele de cercetare, ajungând în extrema opusă, la o expresie plastică bogată.

LC4 CP

MAISON LA ROCHE

VILLA CHURCH

LC CASIERS STANDARD