Morphoza | Bellevista
52578
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-52578,qode-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,brick child-child-ver-1.0.0,brick-ver-1.5.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

Diversitate & culoare

Brief

Valorificarea poziției acestei case, situată în mijlocul pădurii, a reprezentat cea mai mare provocare pentru echipa Morphoza. Prin proiectul de design interior, s-a dorit obținerea unei amenajări contemporane, confortabile și funcționale, care să aducă prospețimea decorului natural din împrejurimile locuinței în interiorul acesteia. De asemenea, dorința clienților a fost și de a folosi o gamă cromatică bogată în decorarea casei lor.

Amenajare

Locuința spațioasă este desfășurată pe două nivele, subsol și parter. Subsolul găzduiește biroul, zona de lobby și sala de fitness. Parterul cuprinde zona de zi și pe cea de noapte, cu trei dormitoare.

 

Intrarea în locuință se face printr-o mică zonă de lobby, urmată de un salon generos și de zona de dining. Din punct de vedere cromatic, această zonă este definită de amestecuri de culoare: bej și maro-ciocolatiu, folosite în decorarea cu tapet a pereților, olive, maro și crem-alb pentru mobilier. Masa de dining, cu top de sticlă și picioare îmbrăcate în piele crem, este frumos completată de scaune Ciacci Kreaty.

În zona de living, piesele centrale sunt canapeaua cu șezlong Doimo Salotti și fotoliile Isola, cu huse complementare, în aceleași nuanțe cu restul amenajării. Delimitarea între zona de living și cea de dining este dată și de modelul draperiilor, cu dungi – pentru zona de dining – și cu imprimeu floral – pentru zona de living. Pentru că ferestrele largi au fost gândite ca o punte invizibilă din indoor spre outdoor, perdelele lipsesc, tocmai pentru a permite spectacolului naturii să pătrundă în interior.

 

Pentru cele trei dormitoare, definitorii sunt relaxarea și buna dispoziție. Pentru acestea, paturile au fost alese cu un plus de confort, iar cromatica transmite voie bună și dorință de viață. Atmosfera este intensificată de peisajele care se dezvăluie prin ferestrele cu dispunere orizontală și de pereții de sticlă, cu deschidere spre terasa care redă panorama desupra orașului.

Toate cele trei dormitoare sunt prevăzute cu baie proprie și dressing. Fiecare dintre cele trei dormitoare sunt puternic individualizate prin intermediul accesoriilor și decorațiunilor folosite. Dormitorul Mov are un decor masculin, generat de zugrăveala cu reflexe metalice, mobilierul în linii drepte, fără mânere și cromatica în nuanțe de cred cu accente discrete de mov închis.

 

Dormitorul Panoramic este cea mai spațioasă încăpere din zona de noapte, având aproximativ 50 mp și include dormitorul propriu-zis, baia și dressingul. Așa cum sugerează și numele camerei, peisajul este elementul cheie al acestei camere, dezvăluit prin intermediul unui perete complet acoperit de ferestre și de alte două ochiuri de fereastră localizate pe peretele din fața patului. Această încăpere este definită de imprimeurile vegetale, de culoare roz pal, ale tapetului lucios de pe peretele de susținere a patului Marlene Boiserie by Twils. Fotoliile, singurele elemente preluate din vechea locuință a clienților, au fost recapitonate și integrate în noua amenajare.

Pasiunea pentru gătit a proprietarilor a fost valorificată prin crearea unei bucătării spațioase, funcționale, cu multe locuri de depozitare și o compartimentare atent gândită. Această cameră este ompusă dintr-o zonă de coloane cu gole unde sunt încastrate cuptoarele, o zonă cu dulapuri joase și blat în formă de „L”, insulă de bucătărie și zona de răcire cu trei coloane de răcire pentru aliemente. Din punct de vedere cromatic, camera este dominată de nuanțe alb-crem și animată cu ajutorul plăcilor decorative de sticlă vopsită în roșu și verde.

 

Rezultatul acestui proiect este o locuință primitoare, plină de culoare și de accesorii inspirate din lumea vegetală și din frumusețea pădurii care o înconjoară.

DIVERSITY & COLOUR

Brief

Making the best of this house’s placement in the middle of the woods was the greatest challenge to Morphoza team. With this interior design project, the goal was to achieve a contemporary, comfortable and functional setting which would bring indoors the freshness of the outside natural décor. The clients’ desire was to also use a rich color palette in decorating their home.

Interior Design

The spacious dwelling is laid out on two levels, underground and ground floor. Underground hosts the office, the lobby area and the fitness room. The ground floor hosts the day and night areas, with three bedrooms.

 

The entry is through a small lobby, followed by a generous room and the dining area. Colour-wise, this area is defined by colour mixes: beige and chocolate brown, used to decorate the ceiling with wallpaper, with olive, brown and cream-white for the furniture. The dining table with a glass top and lcream eather-covered legs is beautifully complemented by Ciacci Kreaty chairs.

In the living area, the main pieces are the Doimo Salotti couch with extendible chair and the Isola armchairs with complementary covers, in the same tones as the rest of the setting. The drapes pattern makes the distinction between the living and dining areas, striped for the dining and floral for the living.   Because the wide windows have been designed as an invisible bridge from the indoor to the outdoor, drapes are missing in order to allow nature to get inside, in all its glory.

 

For the three bedrooms, relaxation and good disposition are vital. To this purpose, beds have been chosen with added comfort, and the colour palette sends wellness and joy for life. The atmosphere is amped up by the landscape revealed through the horizontally-disposed windows and the glass walls, to the terrace showcasing the above-city panorama.

All three bedrooms have their own bathroom and dressing. Each of the three bedrooms are very customized by accessories and decorations. The Purple bedroom has a masculine feel generated by the metallic wall tint, straight-line furniture, without handles and raw-toned, with discreet accent of dark purple.

 

Panoramic bedroom is the most spacious room in the night area, measuring approximately 50 sq meters and includes the bedroom, the bathroom and the dressing room.  As the name of the room suggests, the view is the key element of this room, unveiled through a wall completely covered by windows and and two other small windows on the wall across the bed.  This room is defined by pale pink plant prints on the shiny wallpaper on the wall supporting the Marlene Boiserie by Twils bed. The armchairs, the only elements taken from the clients’ former home, have been refurbished and integrated into the new setting.

The owners’ passion for cooking was acknowledged by creating a spacious, functional kitchen, with many storage spaces and thoroughly-planned compartment area.  This room is made of a column area with built-in ovens, a low-closet area and an L-shaped cutting board, kitchen island and cooling area with three food-cooling pillars.  From a colour palette point of view, the room is dominated by white-cream tones and animated with the help of decorative plaques of red and green painted glass.

 

The result of this project is a welcoming home, full of colour and accessories inspired from the plant world and the beauty of the surrounding forest.