Morphoza | Spațiu privat la birou?
54238
post-template-default,single,single-post,postid-54238,single-format-standard,qode-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,brick child-child-ver-1.0.0,brick-ver-1.5.1, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
 

Spațiu privat la birou?

Spațiu privat la birou?

Pereții au fost dărâmați pentru a lăsa loc colaborării între angajați și unei mai bune comunicări. Cu toate acestea, în multe situații, ei au fost înlocuiți cu căști sau munți de acte și cărți, în spatele cărora se ascund deopotrivă introvertiții, dar și cei care au nevoie de liniște pentru a se concetra mai bine.

 

Cerința care ne este adresată de cele mai multe ori când începem un proiect office este aceea de a crea un spațiu de lucru care să genereze creștere a productivității și să ajute la închegarea echipei. Aparent, soluția la această problemă este un spațiu de birouri deschis. În realitate, însă, lucrurile nu sunt atât de simple. Necesitatea de a oferi angajaților posibilitatea de a se bucura de intimitate la locul de muncă este la fel de importantă atunci când gândim dimensiunile, conceptul de design interior și poziționarea mobilierului.

 

Dacă birourile vor fi gândite la distanțe prea mici unele față de celelalte, s-ar putea ca, indiferent de cât de multe eforturi au fost făcute pentru a asigura confortul angajaților, prin alegerea unui mobilier de calitate, spre exemplu, aceștia să se simtă mai degrabă inconfortabil, iar acest lucru, cu siguranță, nu va încuraja productivitatea și motivare acestora. În același timp, însă, la fel de important este și comportamentul angajaților, pentru că, înainte de toate, el trebuie să respecte, la rândul lor, intimitatea și spațiul personal al colegilor lor.

 

Așadar, cum ar putea aceste două idei opuse, spațiul deschis și spațiul privat, să se regăsească în același concept de design? Răspunsul, la fel ca-n multe alte cazuri, este diversitatea: spații ample, deschise, colaborative, dar și spații pentru întâlniri ocazionale sau restrânse. Săli de meeting pentru 2-4 persoane, zone de relaxare, think tanks sau phone boots, sunt doar câteva exemple din gama largă de soluții formale și informale folosite pentru a asigura intimitatea în spațiile de birouri. Canapelele cu pereți sunt și ele o opțiune. Cu un design ușor de adaptat, ele creează un spațiu semi-privat în interiorul unui open-space și oferă posibilitatea de a fi folosite individual sau de grupuri restrânse de angajați.

Iată câteva dintre soluțiile integrate de noi în proiectele de birouri:

 

No Comments

Post a Comment